Frågor & Svar

Kan man lägga en nätorder och hämta ordern i er fysiska butik?
Absolut! I ”kassan” kan du välja ”hämtar i butik”. Då har vi din order klar när du kommer till butiken.

Ingår det pump och optik till luftgevären?
Pump ingår inte, om det inte tydligt framgår i texten. Optik är monterat på vapnen på de flesta bilder, för att man ska se hur vapnet ser ut. Optik ingår i allmänhet inte, om det inte tydligt framgår av texten.

Vad är fördelen med PCP vs Fjäder?
PCP (Precharge Pneumatic) är tryckluftsdriven. Denna lösning är i stort sätt helt rekylfri och blir enklare att skjuta fina träffbilder med. Flera vapen är även utrustade med magasin och enklare att ha mängdträning med. Du behöver bara repetera för att få en ny kula i pipan. Sedan har du fjädervapen där du alltid har med dig kraftkällan. Då behöver du ingen extern luftkälla. Denna är absolut lika kul att skjuta med, så det ena utesluter inte det andra.

Varför håller inte siktet på mitt luftgevär?
Ett fjädervapen har en stor rekyl, större än många krutvapen. Inget som du som skytt kanske upplever, men siktet får en typ av ”whiplashskada” i och med du har rekyl fram och bak i ögonblicket för avfyrning. För att ge optiken mesta möjliga kärlek skall du montera ett sk dampa mount och välja ett sikte som är tillverkat för luftvapen. 99% av våra sikten är tillverkade för klara stora påfrestningar, som t ex Leapers och Hawke. Ett fjädervapen med mediumeffekt klarar sig ofta med ett bra endelsfäste, som Sportmatch, Accushot eller Hawke.

Varför har ni inte fler färdiga luftgevärspaket?
Vi vill att kunden själv ska välja och vi hjälper gärna till att sätta ihop en ”rigg” som passar dig och din typ av skytte. Vi vill inte att det som tillverkare vill bli av med skall styra, som det ofta är när det gäller färdig paket.

Jag har varit i er butik där ni har hur mycket som helst – varför finns inte detta i nätbutiken?
Vi har för mycket i vårt sortiment för att lägga ut allt på nätbutiken. Vi lägger dock ut nya artiklar i stort sett varje dag. Söker du något du inte hittar, maila oss på info@luftvapen.se

Kan ni sätta i en kraftig fjäder i mitt gevär?
Om du har licens är det inga problem. ABSOLUT inga fjäderbyten över 10J utan licens!

Kan ni hjälpa mig med service på mitt vapen under tiden jag är i butiken?
Mindre service och reparationer kan vi oftast fixa medan du väntar, beroende på hur mycket folk det är i butiken just då. Däremot, helservice och byte av ventilpinnar med mera kan vi inte göra i butiken – det vill vi gärna ha ett par dagar på oss att fixa.

Är det ok att ta med vapnet och skjuta lite på era fallmål?
Absolut! Våra kunder är alltid välkomna att skjuta och testa amunition här. Har mål från 15 meter till +100meter.

Mitt gevär sprider skotten, vad ska jag göra?
Om du har kikarsikte och även öppna riktmedel, kan du prova att endast skjuta med öppna. Kvarstår problemet kan du testa olika diaboler och även jämföra kraften från skott till skott. Skulle problemet fortfarande kvarstå kan du ringa/maila oss.

Vi behöver en pistolreplika till en teater – har ni sådana?
Vi har under åren hjälp flera film-, TV- och teaterproduktioner med rekvisitavapen och tillbehör – allt från äldre till moderna vapen. Vi har både till försäljning och uthyrning. Ring/maila så kan vi prata igenom er produktion och era behov.